Sting flies 'round Europe Sting flies 'round Europe
European UnionCzech RepublicGermanyFranceSpainPortugalItalyMaltaGreeceSloveniaHungarySlovakiaAustria

LuxembourgBelgiumUnited KingdomIrelandThe NetherlandsDenmarkSwedenNorwayFinlandEstoniaLatviaLithuaniaPoland
TL ULTRALIGHT LONG DISTANCE FLIGT EXPEDITION 2006
Sting flies 'round Europe

Eglish language version ENGLISH Český jazyk ČESKY


EXPEDIČNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 2007

možno objednat zde

HLAVNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
TL-Ultralight

EXPEDICI PODPORUJÍ:
Databáze letišť LD Aviation Prague
NAV Flight Services Protool - Profesionální elektronářadí
WIA internet services

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
LAA - Pilot Aerosalon Jihlava
Aviatická pouť Aeroweb


Letiště Hoganas - krásné místo pro vstup do Skandinávie


Na letišti Hoganas jsem byl již před dvěmi léty s Echem při výletu do Norska a tak jsem věděl, co nás tu čeká. Krásné letiště s příjemným ubytováním, žádné přistávací poplatky, levný letecký benzín, možnost půjčení kol a město s obchodem i hospůdkama ani ne deset minut jízdy na kole. Tentokráte se ještě zlepšili o bezdrátový internet, jak jinak než zdarma a pěkně rychle. Trávíme zde příjemný večer v přístavní hospůdce, kde hraje živá kapela.
[04.08.2006] [ Norsko ]

Ráno podávám letový plán do Norska na letiště hned za hranicema - Torp. V Torpu děláme kolečko kolem budky s pasovou kontrolou, ve které ale stejně nikdo nesedí, jelikož Norsko není členem EU. Let pokračujeme jižní cestou po pobřeží na malé UL letiště Hoyland - Pera Hoylanda. Letíme nad norskými fjordy, které jsou zaplaveny pozdně odpoledním sluníčkem a nízkou oblačností. Je to úchvatná podívaná. Letíme v 1500 stopách nad nízkou oblačností, která je cca od 1000 do 1200 stop. Mezi oblaky prosvítají fjordy a skalnaté ostrůvky.

Per Hoyland lítá na tříkolce a se svým synem také se Sambou XXL a mimo to je členem místního klubu Hells Angels a samozřemě vlastníkem několika Harley-Davidsonů. Bohužel je zrovna služebně v USA, tak se nemůžeme setkat. Na letišti na nás však čeká Tormod Veiby, bývalý prezident FAI CIMA. Známe se mnoho let, ještě z dob kdy jsem aktivně soutěžil na UL. Přivítání v Norsku je jako obvykle velmi vřelé a přátelské.

Zítra plánuji pokračovat na sever, ale jsem hodně zvědav co udělá počasí. Zdá se, že se blíží tlaková níže a já nevím jestli ji stačíme uletět.

 

Zobrazit přehled všech Aktualit.