Sting flies 'round Europe Sting flies 'round Europe
European UnionCzech RepublicGermanyFranceSpainPortugalItalyMaltaGreeceSloveniaHungarySlovakiaAustria

LuxembourgBelgiumUnited KingdomIrelandThe NetherlandsDenmarkSwedenNorwayFinlandEstoniaLatviaLithuaniaPoland
TL ULTRALIGHT LONG DISTANCE FLIGT EXPEDITION 2006
Sting flies 'round Europe

Eglish language version ENGLISH Český jazyk ČESKY


EXPEDIČNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 2007

možno objednat zde

HLAVNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
TL-Ultralight

EXPEDICI PODPORUJÍ:
Databáze letišť LD Aviation Prague
NAV Flight Services Protool - Profesionální elektronářadí
WIA internet services

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
LAA - Pilot Aerosalon Jihlava
Aviatická pouť Aeroweb


Přistání ve Varšavě mezi dvěma přeháňkami


Druhý den je počasí rozumnější a let domů je celkem klidný a příjemný. Cestou do Varšavy oblétáváme pár přeháněk, ale nejsou moc rozsáhlé, tak stačí malá odchylka od trati. Na rádiu poslouchám polštinu, a ač polsky neumím nic jiného nežli frázi, "slečno, vám to ale sluší," žasnu nad ochotou a profesionalitou polských dispečerů.
[27.08.2006] [ Polsko ]

Je neděle a vzduch je plný VFR letů malých sportovních letadel. Dispečeři všem letadlům podávají velmi přesné a kvalitní informace o počasí. V okamžiku, kdy se začnu vyhýbat přeháňce, ozývá se na rádiu doporučený vektor obletu a rozsah srážkové oblačnosti. Dispečer mne aktuálně a přesně vektoruje pro oblet provazců deště padajících z nebe.

Ve Varšavě přistáváme na velkém mezinárodním letišti. Mezinárodní let na GA letiště Babice je třeba objednat 48 hodin předem a to bylo mimo naše možnosti. Přelétáváme centrum města a přistáváme těsně před silnou přeháňkou.

Byl jsem připraven na pořádně vysoké poplatky. Jsme však jen v tranzitu - doplníme benzín a letíme dále do Ostravy. Letový plán na druhý úsek jsem si podal již ve Vilniusu, tak nemusím ani na briefing. Dozvídám se, že nebudeme platit nic kromě natankovaného benzínu. Jsem více než příjemně překvapen a to ještě dostáváme od handlingu aktuální počasí a po celou dobu čekání na plnění azyl před hustým deštěm v jejich mikrobuse. A půjčili nám deštník. Prostě dokonalý servis.

 

Zobrazit přehled všech Aktualit.