Sting flies 'round Europe Sting flies 'round Europe
European UnionCzech RepublicGermanyFranceSpainPortugalItalyMaltaGreeceSloveniaHungarySlovakiaAustria

LuxembourgBelgiumUnited KingdomIrelandThe NetherlandsDenmarkSwedenNorwayFinlandEstoniaLatviaLithuaniaPoland
TL ULTRALIGHT LONG DISTANCE FLIGT EXPEDITION 2006
Sting flies 'round Europe

Eglish language version ENGLISH Český jazyk ČESKY


EXPEDIČNÍ STOLNÍ KALENDÁŘ 2007

možno objednat zde

HLAVNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
TL-Ultralight

EXPEDICI PODPORUJÍ:
Databáze letišť LD Aviation Prague
NAV Flight Services Protool - Profesionální elektronářadí
WIA internet services

MEDIÁLNÍ PARTNEŘI EXPEDICE:
LAA - Pilot Aerosalon Jihlava
Aviatická pouť Aeroweb


Mlhy nad Castellón


Čekání na počasí v Castellón, Mezipřistání na báječný oběd v Sabadell, konečně zase ve Francii
[22.06.2006] [ Španělsko ]

Následující den jsem plánoval let do Francie a Patrik vyrazil koupit olej, neb jsme jej měli akorát na spodní rysku. Delší tyčku jsme jako ve vtipu o blondýnách kupovat nechtěli, tak jsme museli někde sehnat olej.

(Přijde blondýna do autoservisu a ptá se „Máte nějakou delší tyčku na měření oleje v motoru? Tahle už mi na něj nedosáhne.“)

Ovšem sehnat ve Španělsku olej Castrol R-4 je asi tak „jednoduché“ jako natankovat naletišti Natural 95. Nakonec se Patrik vrátil úplně vyřízený asi po třech hodinách s olejem alespoň kompatibilním i když ne stejným. V Castellone viděl většinu taxiků jen z dálky a tak téměř celé město a všechny okolní benzinové pumpy prošel pěšky až nakonec koupil olej v Carrefouru.

Celý den se nad Castellone válely mlhy a odpoledne bylo lepší počasí, ale cesta do Francie by nám nevyšla do západu Slunce. Bohužel jsme museli zůstat ještě do dalšího dne. Ale podali jsme letový plán na další den ráno a šli spát.

Ráno jsme s úsvitem odstartovali, ale po po půl hodině jsme se museli vrátit. Cestou na sever se bohužel zhoršovala viditelnost díky velké vlhkosti vzduchu až jsme zvolili raději návrat. Po obědě se situace zlepšila a tak jsme znovu odstartovali. Tentokrát jsme si cestu rozdělili a letěli nejprve na letište Sabadell. Tentokrát už bylo hezké počasí – vlhkost asi nasály bouřky, které se dělaly kousek dál ve vnitrozemí.

V Sabadell jsme dotankovali, podali letový plán do Francie a šli si dát do letištní restaurace něco malého k obědu. Vstoupili jsme do restaurace a tam nám sice číšník říkal, že je celá restaurace zadaná. Ve stejné chvíli nás však přišli přivítat hned tři muži ze společnosti, pro kterou byla restaurace zadána. Jak se ukázalo celá společnost byla skupina pilotů a pilotek, kteří právě letěli leteckou soutěž rallye po letištích Španělska a Francie. „Jste našimi hosty“ rozřešil situaci prezident aeroklubu Sabadell Carles Martí. Tak jsme byli hosty aeroklubu Sabadell. Tak úžasný oběd jsme ještě ve Španělsku neměli, navíc v tak skvělé společnosti báječných lidí - pilotů, novinářů, fotografů a v neposlední řadě starosty města Barcelona Joana Close. Nakonec jsme nemohli odmítnout společné fotografování a vyměnili jsme si několik pozorností.

Po odletu z Sabadell jsme pokračovali podél pobřeží až k Perpignanu a přistáli na letišti Lesignan Corbieres. Ukončili jsme telefonem letový plán a hned pokračovali dál, abychom ještě před západem Slunce přistáli na letišti Ales severně od Nimes.

Zde nás úžasně přijali a hned jsme dotankovali jsme abychom byli připraveni hned ráno letět do Itálie. Přeci jen jsme nabrali čekáním na počasí zpoždění.

Kamil

 

 

Zobrazit přehled všech Aktualit.